طلایی که از زباله های الکترونیکی استخراج می شود در موارد مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. اکنون محققان توانستهاند از این طلا برای واکنش های شیمیایی در ساخت دارو استفاده کنند!
آنها این طلای بازیافت شده از سیم کارت های معیوب را در ساخت کاتالیزورها بکار بردهاند. محققان دانشگاه کالیاری با استفاده از طلای بازیافتی محققان کالج امپریال در لندن، توانستند این روش را اختراع کنند. در حال حاضر جنس کاتالیزورهای مورد استفاده در صنعت ساخت دارو از نوع فلزهای کمیاب است؛ ساخت این نوع کاتالیزورها بسیار زمان بر بوده و هزینه های بالایی نیز دارد، به همین دلیل با استفاده از طلای استخراج شده از زباله های الکترونیکی می توان این فرایند را با هزینه کمتر انجام داد. از طرف دیگر، این روش به استخراج مواد معدنی کمیاب نیاز ندارد.
امروزه ضایعات الکترونیکی همراه با دیگر زباله ها به محل دفن فرستاده میشوند، همچنین هزینه استخراج اجزای این زباله ها بسیار زمان بر و پر هزینه است و گاهی اقتصادی نیست؛ بنابراین ابداع روشی ارزان قیمت، کم انرژی و غیر سمی برای بازیافت این فلزات نیز می تواند بسیار مهم باشد.
پروفسور ویلتون الی، یکی از محققان ارشد در این زمینه گفت: «زباله های الکترونیکی همراه با دیگر زباله ها به محل دفن ارسال میشوند و ما قصد داریم عکس این عمل را انجام دهیم. ما باید این زباله ها را حفظ کنیم. زیرا با وجود آنها دیگر نیاز به استفاده از روش های معدنی مضر برای محیط زیست و استخراج فلزات نخواهد بود.»
به گفته این محقق در حال حاضر باید در استفاده از ضایعات بازنگری کرد؛ این در حالیست که اکنون برای خلاص شدن از شر این زباله ها هزینه پرداخت میشود، در صورتی که میتوانند در فرآیندهای موثر مورد استفاده قرار بگیرند.