زمان مورد نیاز برای مطالعه: 5 دقیقه
آیا هنگامی که در جست و جوی شغل جدیدی هستید دچار تنش و اضطراب میشوید؟ شما تنها نیستید! رقابت برای مشاغل شدید است و جستجوی شغل مناسب و دلخواهتان میتواند طاقت فرسا باشد. در این مقاله، علائم هشدار دهنده اضطراب که ممکن است در هنگام جستجوی کار تجربه کنید و راه های کاهش آن را پوشش خواهیم داد.
آیا هنگامی که در جست و جوی شغل جدیدی هستید دچار تنش و اضطراب میشوید؟ شما تنها نیستید! رقابت برای مشاغل شدید است و جستجوی شغل مناسب و دلخواهتان میتواند طاقت فرسا باشد. در این مقاله، علائم هشدار دهنده اضطراب که ممکن است در هنگام جستجوی کار تجربه کنید و راه های کاهش آن را پوشش خواهیم داد.
ناامیدی، اضطراب، اعصاب خوردی که در طول جستجوی شغل دلخواهتان رخ میدهد میتواند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد. این علائم هشدار دهنده عبارت اند از:
توجه به این نکته مهم است که این احساسات میتواند برای هر کسی در طول فرآیند جستجوی شغل ایجاد شود. زمانی که ادامه پیدا میکند و بر توانایی شما برای زندگی روزمره تأثیر میگذارد، موضوع مهمتری میشود!
1.یک روال را دنبال کنید:
وقتی یک شغل تمام وقت (یا حتی پاره وقت) دارید، از شما انتظار می رود که به یک برنامه پایبند باشید؛ ممکن است ساعت کاری شغل شما از ساعت 8 صبح تا 5 بعد از ظهر باشد، نکته این است که شما به آن ساعتها پایبند هستید. وقتی نوبت به جستجوی شغل جدید میرسد، آن را به عنوان شغل خود تلقی کنید! این بدان معناست که برای ساعات مشخصی کار کنید، به طور منظم استراحت کنید و در پایان روز دیگر جست و جو نکنید. مسئلهای که بسیاری از جویندگان کار در طول کاریابی با آن مواجه میشوند این است که این مسئله به زندگی روزمره آنها وارد می شود؛ همانطور که داشتن تعادل بین کار و زندگی مهم است، مهم است که از روالی پیروی کنید که به شما امکان میدهد تا از زندگی خود غافل نشوید، این کار باعث میشود که زمانی برای پرورش خود در خارج از "کار" از طریق معاشرت، سرگرمی ها و موارد دیگر داشته باشید.
2. شادیهای کوچک را در برنامه خود قرار دهید:
وقتی به دنبال شغل هستید، ایمیل می فرستید، درباره شرکت ها و مدیران تحقیق می کنید، ارتباطات جدید ایجاد میکنید و ... که میتواند طاقت فرسا باشد و به اضطراب تبدیل شود. همانطور که در طول روز با وظایف خود دست و پنجه نرم میکنید، برخی از شادیهای کوچک را که انگیزه شما را حفظ میکند، در برنامه خود بگذارید؛ این شادیها میتواند به جستجوی شغل شما مرتبط یا نامرتبط باشد:
هر کاری که می تواند برای شما شادی هر چند کوچک داشته باشد را در برنامه خود قرار دهید!
3. به یاد داشته باشید که پذیرفته نشدن شما شخصی نیست.
وقتی دنبال شغل جدیدی میگردید ممکن است بارها در رزومه یا مصاحبههای کاری رد شوید. اگرچه در نظر گرفتن این موضوع سخت است، اما عوامل و متغیرهای زیادی – خارج از کنترل شما – وجود دارد که بر افرادی که مدیران استخدام میکنند تأثیر میگذارند. به این ترتیب، فقط به این دلیل که شما رد شدید، به این معنی نیست که تیم شما را دوست نداشته یا شما توانمند نیستید! به جای گفتن چیزهایی مانند "من چه کار اشتباهی انجام می دهم؟" در عوض، هر تعامل با شرکت ها را به عنوان فرصتی برای یادگیری در نظر بگیرید. همچنین یادآوری این نکته می تواند کمک کند که هر «نه»،ُ شما را یک قدم به «بله» نزدیکتر میکند.
4. همه تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار ندهید!
وقتی فرصتی پیدا می کنید که ظاهراً با چیزی که به دنبالش هستید مطابقت دارد، هیجان زده شدن و شروع به خیال پردازی در مورد آن آسان است. فرض کنید به دور سوم فرآیند مصاحبه می رسید؛ در این مرحله شما ممکن است مصاحبه را در جای دیگری کنسل کنید زیرا ایمان دارید که مصاحبهای که به دور سوم رسیده است به نتیجه خواهد رسید، اما نباید این کار را کنید! همانطور که قبلا ذکر شد، عوامل بی شماری وجود دارد که بر تصمیم گیری مدیران تاثیر میگذارد، یک اصل را همیشه به یاد داشته باشید: به یک شرکت متعهد نشوید مگر اینکه از طریق یک پیشنهاد شغلی به شما متعهد شده باشد. عملکرد با انعطاف پذیری و سازگاری به شما این امکان را می دهد که با وجود ناامیدی که در جستجوی کار ایجاد شود، انگیزه خود را حفظ کنید.
5. هر روز کارهایی که موجب آرامشتان میشود انجام دهید
هنگامی که برای خودتان در طول روز وقت میگذارید، مهم است که در فعالیتهایی شرکت کنید که سیستم عصبی شما را آرام کند و به شما انرژی دهد. در حالی که ممکن است وسوسه شوید که وارد شبکه های اجتماعی شوید، این کار را نکنید! در اینجا چند جایگزین بهتر وجود دارد:
6. استراتژی خود را تغییر دهید.
اگر استراتژی فعلی شما همچنان موجب اظطراب شما میشود، چیزی را تغییر دهید. برای مثال، شاید تمام روز در خانه نشستن برای شما مفید نباشد و در کافی شاپ یا پارک بهتر کار کنید، شاید رزومه شما جذابیت نوشتاری نداشته باشد؛ سعی کنید یک نویسنده رزومه استخدام کنید یا از همکار خود بخواهید آن را بررسی کند. احساس گیر افتادن در طول جستجوی شغل یک امر معمولی است که میتواند منجر به اضطراب شود؛ تطبیق یا تغییر استراتژی خود میتواند به کاهش برخی از این موارد کمک کند تا بتوانید در طول این فرآیند احساس قدرت کنید.
۷- کمک بخواهید.
اگر متوجه شدید که تلاشهای شما جواب نمیدهد و نمیدانید که باید چه کار کنید، کمک بخواهید. اضطراب جستجوی کار بسیار رایج است و نباید به تنهایی با آن روبرو شوید؛ تماس با یک درمانگر را در نظر بگیرید که میتواند به شما در کشف راههای جدید برای تجربه این سفر کمک کند و در بین اطرافیان خود میتوانید با دوستان و خانواده صحبت کنید.
امیدواریم که این مطلب به شما در کاهش اظطراب ناشی از پیدا کردن کار کمک کرده باشد؛ به یاد داشته باشید که همواره به تواناییهای خود اعتماد داشته باشید و خود را دست کم نگیرید چرا که با اعتماد به خود میتوانید به خواستههای خود دست یابید.